Simona Tivadar, nutriționist: “Tot timpul ți se spune că ești prost, urât, gras, aproape să mori și trebuie să vină cineva care să te învețe secretul vieții”

După trei decenii de experiență și mii de pacienți tratați, Simona Tivadar nu se teme să vorbească răspicat despre miturile legate de alimentație care ne asaltează în ultimii ani, dar care nu au bază științifică.

În opinia sa, este la fel de greșit, pe de o parte, să ne temem de “alimente care ucid”, cât și, pe de altă parte, să ne punem speranțe exagerate în “alimente care vindecă”. Important este să căutăm informație medicală de calitate și să ne adresăm specialiștilor care au studii de nutriție acreditate.

Pacienții trebuie să fie atenți cui se adresează. Sunt oameni care folosesc fraudulos titlul de doctor. Când citim o opinie, trebuie să vedem cine este persoana care o emite. Poate e absolvent de științe politice, de economie, de filologie. Să se gândescă bine dacă vor să își pună viața în mâinile unui om care dă sfaturi online și nu își asumă nicio responsabilitate.” – Simona Tivadar

Profesia noastră este foarte bine delimitată, dar a fost confiscată de oameni care doar se declară nutriționiști. Și eu pot să mă declar acum Marilyn Monroe. Oamenii ar trebui să vadă că eu nu sunt cine pretind, chiar dacă sunt blondă. Oamenii trebuie să facă deosebirea și să își crească nivelul critic, să nu se mai uite la impostori“, consideră Simona Tivadar.

Un interviu despre impostură, știri “medicale” fără fundament științific, așa-zise descoperiri spectaculoase, mode care vin și pleacă legate de alimentația sănătoasă și alte teme legate de mâncatul corect în următoarea ediție a revistei  THE ART OF LIVING, Primăvară 2017.