PC. O istorie fascinantă

O nouă expoziție temporară se deschide la Muzeul Național de Istorie a României. Vineri, 24 aprilie 2015, cu începere de la ora 13.00, la sediul MNIR din Calea Victoriei nr.12, sector 3, București, va avea loc deschiderea expoziției “PC: O istorie fascinantă”
Expoziția prezintă evoluția calculatoarelor, de la primele mașini de calcul la computerele moderne de astăzi. Majoritatea pieselor datează din anii `70-`80 ai secolului trecut, alături de mărcile străine consacrate aflându-se și cele românești fabricate de companii precum: ICE Felix, Electronica, Centrul de Cercetări Automatica București (CCAB). Printre modelele expuse se numără și calculatoare reprezentative pentru industria IT din anii ’80: Apple IIc, Apple Lisa 2, Commodore 64, IBM PC 5150, Apple Macintosh Plus, HP 150, terminalul Lear-Siegler ADM-3A, Osborne I și multe altele.

Una dintre cele mai vechi piese prezente în expoziție este un calculator mecanic din 1943-1944, fabricat în Suedia de compania Original-Odhner, acesta fiind și cel mai longeviv model fabricat vreodată.

Pentru a arăta istoria completă, având în vedere că nu a fost posibilă expunerea anumitor calculatoare foarte rare, expoziția are și o parte informativă, dedicată istoriei acestui domeniu, menită să arate prin text și imagini evoluția calculatorului modern, de la un simplu instrument de calcul la ceea ce este astăzi.

Expoziția este deschisă în perioada 24 aprilie – 21 iunie 2015, putând fi vizitată de miercuri până duminică în intervalul orar 10.00 – 18.00.